diumenge, 14 de desembre del 2014

El rumb correcte

Agafats a la proa
a l'aire cabelleres
pel sud enllà d'Eivissa
escrutem l'horitzó.
(...)

"Agafats a la proa"
Joan Colomines

La cosa va bé. wix.com és bona de fer servir i avui he començat a dominar el tema dels mapes. He après com es marquen punts al mapa i com es creen mapes personalitzats. He après a exportar-los i a incloure'ls a la plana web amb un codi embed. Tot això des de google maps.

Tenc la idea, les eines i prop d'una vintena de llibres per llegir: Macabich, Villangómez, Colomines, Morna, Jean Serra, Antoni Marí... Si és que vivim en unes illes plenes de literatura!


Pel que fa als mapes, la clau és anar-lo creant per capes. Les capes representaran zones: Formentera Oriental, Formentera Occidental, es Freus, Vila, Sant Josep, Sant Antoni, Balansat, Santa Eulària, illots... L'organització encara no la tenc clara, tot dependrà de quins textos trobi. 

Ara és hora ja de començar a llegir, de buscar aquells versos que descriguin la catedral de Santa Maria o que facin referència a la plaça de Sant Francesc. Anar-ho situant tot al mapa i, a poc a poc però sense pausa, anar completant la pàgina web. De moment tenc uns 10 autors pitiüsos identificats i a 6 de forasters. 

Això sí: al final la web confiï que estarà formada per unes cent pàgines equivalents a petites entrades de blog entrellaçades entre elles i, de com a mínim d'un mapa format per cinc o set capes. Tot això voldrà una feina molt meticulosa i fina. Em faran falta les mans d'un rellotger i la paciència d'un monjo. 


PD: m'encantaria trobar literatura referent a Buscastell. Ahir, quan hi vaig anar me'n vaig enamorar. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada