divendres, 12 de desembre del 2014

Tast d'eines

Wix.com és una gran eina. Té unes quantes limitacions, per una banda no permet la interfície en català, fet que al començament m'ha tirat una mica endarrere ja que presentar un treball de literatura catalana en un format en castellà m'ha semblat estrany. Així i tot he decidit seguir endavant i veure què tal. Les possibilitats d'aquesta eina són molt grans ja que permet dissenyar una plana web amb facilitat alhora que també pot dissenyar-se i personalitzar-se de forma gratuïta la versió per a mòbils de la web. La incorporació de mapes és senzilla i bona de fer però no permet interactuar entre el mapa i el text. De fet, incloure textos no és possible. 

Aquesta és l'enllaç de la pàgina web wix.com que he creat:

Geolocalitzam poetes

Per ara el veredicte és: No apte. Seguim buscant.


Una altra eina és Google Earth. Amb aquesta, almenys ara per ara, hi som més optimista. He provat de col·locar un text a un punt geogràfic, concretament el conte "L'illa dels Penjats'' de Joan Villangómez i Llobet. Hi ha alguns detalls com el fet de que se m'impossibiliti justificar el text que no el fan perfecte però, a hores d'ara és, i de lluny, la millor eina per afegir localitzacions per a textos que he trobat. M'agradaria saber si és possible exportar aquest mapa a altres plataformes o si pot ser consultable des dels dispositius mòbils. Serà cosa de seguir-hi delibatant.

Per ara el veredicte és: Apte. Seguim treballant-hi.



Eines vistes anteriorment i no aprovades o amb les que he de seguir treballant-hi:
Anotacions per a la bibliografia posterior:

  1. El conte "L'illa dels Penjats" de Joan Villangómez va aparèixer a un suplement del Diario de Ibiza l'any 1953 (buscar a l'Hemeroteca)
  2. Referència bibliogràfica clau i crucial serà l'EEIF
  3. Recordar utilitzar sistema APA6

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada